2008. augusztus 17., vasárnap

Faragott barokk asztal (Antik bútorok, 2. rész)



A barokk stílus


A barokk a reneszánsz stílust felváltó művészeti korszak. Jellemzői a bonyolult minták, a gazdag díszítés, a monumentalitás. Az olasz barocco szóból származik, melynek jelentése: nyakatekert okoskodás, francia jelentése: bizarr, különleges.
A barokk kort a katolikus egyház által a reformációra adott válasz, az ellenreformáció stílusaként is szokták emlegetni. A barokk stílusjegyek legfőbb képviselői ugyanis a templomok.

Látványos formák, túldíszítettség
A barokk alkotásokat egyöntetűen a görbe vonalakkal megvalósított erős túldíszítettség jellemzi és a nagyság, a monumentalitás hangsúlyozása. Az alábbi képeken bemutatandó asztalon is megfigyelhetők ezek a jegyek.

Faragott barokk asztal


A díszített, intarziás asztallapon a barokk jellegzetes görbe ívű díszítő vonalai láthatók, középen egy szép motívummal.



Az igazi monumentalitás és túldíszítettség azonban a bútor lábazatánál teljesedik ki.


A faragott asztallábak és a lábazat szerkezete nagyon szép és igényes munka. Az erős, túldíszített lábazat kiválóan példázza a barokk stílusjegyeit. A masszív lábak stabilan tartják az asztalt. A közeli képeken jól látszik a faragás igényes kidolgozottsága.





Méretek:
  • szélesség: 75 cm
  • hosszúság: 100 cm
  • magasság: 70 cm
Anyaga: diófa

Ára: 119 970 Ft/ db

Amennyiben kérdése van a bemutatott barokk asztallal kapcsolatosan vagy meg szeretné vásárolni ezeket, kérem vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségemen: antikbutorinfo@gmail.com.

Köszönöm, hogy meglátogatta antik bútorokat bemutató blogomat.


További bútorok:

Angol rokokó asztalok

Ónémet falitükör

Faragott székek

Nincsenek megjegyzések: