2008. szeptember 26., péntek

Angol rokokó szék - Antik bútorok, 5. rész

Értekeztem már itt a blogomon külön a rokokó stílusról a Két angol rokokó asztal faragott lábakkal (Antik bútorok, 1. rész) című bejegyzésben és esett már szó faragott székekről is legutóbbi, Faragott székek (Antik bűtorok, 4. rész) bejegyzésemben.

Ebben a bejegyzésben folytatva a székek vonalát, összehozom a rokokó stílust a faragott székekkel és néhány képben megmutatom a végeredményt.

Az alábbiakban bemutatott székek háttámlája áttört faragással díszített, ami véleményem szerint az egyik legmutatósabb és egyben legigényesebb díszítési mód. A székek lába szintén faragással díszitett, ún. cabriol láb.

Az első néhány kép a vázat mutatja be és ad néhány közeli rátekintést a díszes faragásokra. Azután megtekinthetik, hogy fog kinézni a végeredmény a váz lekezelése és az ülőpárna rákerülés után.








Az előző bejegyzésben (Faragott székek) bemutatott székekkel ellentétben ezek az angol rokokó székek megvásárolhatók vagy megrendelhetők.

Áruk: 69 970 Ft/db

Amennyiben kérdése van a bemutatott bútorokkal kapcsolatosan vagy meg szeretné vásárolni ezeket, kérem vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségemen: antikbutorinfo@gmail.com.

Köszönöm, hogy meglátogatta antik bútorokat bemutató blogomat.


További bútorok:

Két angol rokokó asztal

Faragott barokk asztal

Ónémet falitükör

Faragott székek

Nincsenek megjegyzések: